VALÚ Moneta mobilno plačevanje

bob sedaj svojim naročnikom omogoča tudi mobilno plačevanje preko storitve VALÚ Moneta! sedaj lahko mestni avtobus, parkirišče ali pa sendvič na avtomatu enostavno plačaš s telefonom


kako deluje VALÚ Moneta?

je priročna, varna in enostavna storitev plačevanja z mobilnim telefonom, pri čemer na plačilnih mestih VALÚ Moneta namesto gotovine ali plačilne kartice uporabiš svoj mobilni telefon. stroške vseh opravljenih nakupov s storitvijo VALÚ Moneta, boš prejel enkrat mesečno skupaj z računom za mobilne storitve. z VALÚ Moneto je nakup enostaven, varen, pregleden ter prijazen.na svoj telefon si lahko naložiš tudi aplikacijo VALÚ in izkoristiš napredne možnosti mobilnega plačevanja.


kako si vklopim VALÚ Moneto in kakšna je cena storitve?

izbiraš lahko med osnovno ali napredno naročnino.

VALÚ Moneto si lahko vklopiš:

cena opcij VALÚ Monete:

osnovna VALÚ Moneta 0,79 eur/m osnovna članarina za uporabo VALÚ Monete
napredna VALÚ Moneta 1,49 eur/m vkl. brezplačne komunikacijske stroške

v kolikor VALÚ Moneto uporabljaš pogosteje, se lahko odločiš za vklop VALÚ Moneta napredne članarine. uporabnikom, ki boste izbrali to možnost, ne bomo zaračunali komunikacijskih stroškov za posamezno VALÚ Moneta transakcijo.

prehod med osnovno in napredno VALÚ Moneto:

mesečni limit za nakupe opravljene preko storitve VALÚ Moneta je 55,00 eur. limit lahko preveriš na portalu moj bob, kjer si ga lahko tudi spremeniš.

ob vsakem uspešnem nakupu dobiš tudi račun, stroške nakupov pa poravnaš enkrat mesečno.


komu je namenjena storitev VALÚ Moneta?

VALÚ Moneta je na voljo vsem obstoječim bob naročnikom, ki imajo sklenjeno naročniško razmerje na dan 9. 5. 2019. za vse naročnike, ki sklenejo naročniško razmerje po tem datumu, bo storitev VALÚ Moneta dodana naknadno, o čemer bodo obveščeni preko SMS sporočila.


 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze VALÚ Moneta Avtomati (parkomati in klasični) ti bo zaračunan klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0407 eur.
 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze VALÚ Moneta Terminali, VALÚ Moneta eTerminali, VALÚ Moneta mTerminali, VALÚ Moneta Avtomati (urbanomati in tankomati), VALÚ Moneta v Telefonski prodaji, VALÚ Moneta internet in VALÚ Moneta v Aplikacijah, ti bo zaračunan klic, potreben za izvedbo plačila blaga ali storitev v višini 0,0813 eur.
 • pri plačilih, kjer se v postopku plačila blaga ali storitev pošilja SMS sporočila, VALÚ Moneta SMS, se ti zaračuna v višini 0,0813 eur.
 • pri uspešno opravljenih plačilih blaga ali storitev preko govorne zveze z VALÚ Moneto Direktna obremenitev ti bo zaračunan komunikacijski strošek v višini 0,1728 eur.
 • komunikacijski strošek se ti ne zaračuna za izvedbo plačil pri storitvi VALÚ Moneta študentski boni. prav tako se ne zaračuna komunikacijskega stroška za neuspelo transakcijo.
v kolikor imaš vklopljeno napredno VALÚ Moneto, se ti stroški posredovanja ne zaračunavajo.

porabo si lahko sproti nadzoruješ tako, da pošlješ SMS sporočilo s ključno besedo VALU MONETA na številko 1919.

zaradi zagotavljanja dodatne varnosti tvojih plačil in preprečevanja nepooblaščenih plačil ob izgubi ali kraji tvojega telefona, je uporaba številke PIN obvezna. PIN kodo je potrebno vnesti v postopku vsakega nakupa, saj se na ta način prepreči, da bi z tvojim telefonom plačeval kdorkoli, ki PIN-a ne pozna.

aktivacija kode PIN: vnos PIN pri plačilih z VALÚ Moneto lahko urediš tako, da v mobilni telefon enostavno vtipkaš ukazni niz *134*izbrani PIN*1# (npr. *134*1234*1#, če želiš da je 1234 numerično geslo) in potrdiš tipko za klic. kodo VALÚ Moneta PIN pa lahko vključiš tudi v spletnem portalu moj bob. sprememba kode PIN: izberi novo numerično geslo, PIN. npr. 5678. v svoj telefon vnesi ukazni niz *133*stari PIN*novi PIN*novi PIN# (npr. *133*1234*5678*5678#, če je tvoj stari PIN 1234 in želiš, da je tvoj novi PIN 5678) in pritisni tipko "kliči". sprememba PIN-a je veljavna takoj, o čemer te obvesti sporočilo na ekranu telefona, dobiš pa tudi potrditveno SMS sporočilo. v primeru problema pri aktivaciji, je razlog zapisan v istem SMS sporočilu.

 • v spletnih trgovinah,
 • na bencinskih servisih Petrol, OMV in drugih,
 • v trgovinah Mercator, Tuš, Eurospin in drugih,
 • v taksiju, ob dostavi hrane ali v lokalih,
 • na avtomatih za prigrizke in napitke,
 • na mestnem avtobusu LPP v Ljubljani,
 • v aplikaciji Urbana (polnitev dobroimetja).

seznam plačilnih mest, kjer lahko plačuješ z VALÚ Moneto, si lahko ogledaš tukaj.

če pride do težav pri storitvi, se lahko obrneš na info@bob.si oz. številko 068 680 680.

z VALÚ Moneto lahko plačuješ na več tisoč plačilnih mestih po Sloveniji. način plačila je odvisen od plačilnega mesta. postopke plačevanja lahko preveriš tukaj.

SISBON je sistem izmenjave informacij o zadolženosti fizičnih oseb, kot je opredeljen v Zakonu o centralnem kreditnem registru (ZCKR). omogoča avtomatsko obdelavo osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, povezovanje, spreminjanje, vpogled, uporabo ali sporočanje, vključno s prenosom, iskanjem, blokiranjem in brisanje osebnih in zaupnih podatkov članov in njihovih Komitentov. namen sistema SISBON je upravljanje s kreditnim tveganjem bank, hranilnic in drugih dajalcev kreditov za zagotovitev odgovornega kreditiranja posameznikov. v primeru spremembe limita na VALÚ Moneti, za bob, vpogled v osebne podatke naročnika naredi A1 Slovenija, d. d. več informacij je na voljo na tukaj.

več o storitvi VALÚ Moneta si lahko prebereš tukaj.

pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni