spoznaj aplikacijo moj bob 

si že opazil, da ima bob mobilno aplikacijo? ustvaril jo je zate, da boš sedaj enostavno spremljal svojo porabo, urejal spremembe, plačeval račune kjerkoli in kadarkoli, kar prek telefona. v kolikor potrebuješ pomoč, si pomagaj s spodnjimi navodili, ki jih je bob pripravil za naročnike. v kolikor si predplačnik, lahko seveda prav tako uporabljaš aplikacijo, vendar ima nekaj manj funkcionalnosti kot tista za naročnike.


registracija in prijava v aplikacijo

pa začnimo na začetku! :) če želiš uporabljati aplikacijo moj bob, jo moraš najprej prenesti na svoj telefon ter se registrirati. aplikacijo za Android lahko preneseš tukaj, za Apple naprave pa tukaj. nato opraviš registracijo, ki je zelo enostavna in jo opraviš v samo 5 korakih (če že imaš moj bob račun, registracija ni potrebna).

  • izberi gumb registracija
  • vpiši svojo mobilno telefonsko številko, na katero boš prejel SMS z unikatno kodo
  • vnesi unikatno kodo in izberi gumb naprej
  • vnesi zahtevane podatke in izberi gumb končaj
  • na vnesen e-naslov boš prejel e-mail za potrditev e-naslova, tam enostavno klikni na povezavo

in že si registriran! sedaj enostavno vstopi v aplikacijo in se vpiši s podatki, ki si jih podal pri registraciji.


pregled porabe

svojo porabo lahko sedaj enostavno spremljaš prek aplikacije, saj se ti tekoča poraba prikaže že takoj ob vstopu v aplikacijo.

znesek porabe prikazuje koliko denarja si porabil izven zakupljenih enot. tukaj se štejejo klici na plačljive številke, poraba v tujini, poslana MMS sporočila, itd.

krogci (kot na sliki desno) prikazujejo koliko enot od vključenih si že porabil. na primer, 1,85 GB v prvem krogcu prikazuje, da je bilo v tekočem obračunskem obdobju porabljenih 1,85 GB od vključenih 15 GB. na isti način tudi ostali krogci prikazujejo porabo SMS sporočil, minut ter prenos podatkov v EU/EEA gostovanju.

pod porabo je prikazan tudi krogec »mobilna plačila«, ki prikazuje tvojo porabo preko storitve VALÚ Moneta, s katero lahko opravljaš plačila na označenih prodajnih mestih.

v kolikor želiš preveriti porabo v preteklih mesecih, pojdi v meni ter izberi računi in poraba > pretekla poraba. tam lahko enostavno in pregledno primerjaš svojo porabo v preteklih treh mesecih.


pregled in plačevanje računov

nadzor nad računi še nikoli ni bil tako enostaven! v aplikaciji moj bob lahko enostavno pregleduješ svoje račune in zneske, pogledaš kateri računi so že plačani in kateri ne, ter enostavno kar poravnaš mesečni račun . za račune stare do 3 mesece, lahko brezplačno pogledaš tudi razčlenjen račun, ki prikazuje vse aktivnosti, ki si jih v določenem obračunskem obdobju opravil.

če želiš dostopati do računov v meniju enostavno izberi računi in poraba > računi. prikazal se ti bo seznam računov (kot prikazuje slika na levi), kjer vidiš: znesek celotnega računa, ali je račun plačan ali ne, ter do kdaj ga je potrebno poravnati (zapadlost).

če želiš podrobneje pogledati račun, enostavno izberi računi ˇ, kjer lahko z klikom na »račun.pdf« preneseš račun v PDF obliki in si podrobneje pogledaš vse postavke in zneske na računu.

račun enostavno plačaš tako, da pri neplačanem računu izbereš gumb »plačaj«. na naslednjem koraku se lahko odločiš za način plačila, kjer lahko izbiraš med:

sprememba paketa in vklop opcij

si vedel, da ti bob omogoča brezplačno menjavo paketa? ko ti trenutni paket ne ustreza več, preprosto odpri aplikacijo in izberi drugega. tako enostavno! ;)

za spremembo paketa ali informacije o tem kaj tvoj paket vključuje, v meniju izberi paketi in opcije > paketi. odprla se ti bo stran, ki prikazuje tvoj trenutni paket ter trenutno aktualno ponudbo paketov, ki jih lahko izbereš. ob kliku na gumb aktiviraj, enostavno in brezplačno zamenjaš paket.

ob kliku na puščico ˇ pri posameznem paketu, se ti odprejo osnovne informacije o paketu, s klikom na primerjava in podrobni pregled, pa aktualni paket lahko bolj podrobno primerjaš s svojim trenutnim paketom. slika na desni prikazuje primerjavo, ko ima uporabnik vip bob, ki ga primerja z paketom drzni bob. ob kliku na gumb aktiviraj, enostavno in brezplačno zamenjaš paket.

bob pa ti ponuja tudi nekaj opcij, ki jih lahko vklopiš poleg svojega aktualnega paketa. ponudbo enostavno preveriš tako, da v meniju izbereš paketi in opcije > opcije, kjer lahko izbereš zakup dodatnega mobilnega interneta, hitrejši internet z LTE\5G opcijo ali katero drugo opcijo.

pregled posameznih opcij poteka tako kot pregled aktualnih paketov. enostavno izberi puščico ˇ in prikazale se ti bodo dodatne informacije. če imaš opcijo že vklopljeno, bo krogec poleg opcije obarvan črno (kot pri bob LTE/5G opciji na desni sliki). če želiš opcijo vklopiti, klikni na izbrano opcijo ter izberi gumb aktiviraj.

naročniški podatki in spremembe

v aplikaciji lahko prav tako pregleduješ tudi nekatere podatke o naročniškem razmerju ter opravljaš spremembe.

če v meniju izbereš moj telefon in SIM, boš notri našel vse informacije o kartici SIM kot na primer serijsko številko ter PUK kodo.

v meniju pod sekcijo nastavitve, lahko urejaš

  • podatke za dostop do aplikacije (splošne nastavitve);
  • preveriš fizični naslov ter urejaš elektronski naslov (nastavitve profila);
  • spremeniš vrsto računa (nastavitve plačevanja);
  • vklopiš ali izklopiš trajni nalog (nastavitve plačevanja) ter;
  • urejaš svoje GDPR soglasje (zasebnost).

vse to lahko urediš v aplikaciji moj bob z le nekaj kliki!

pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni