informacije o piškotkih

podjetje A1 Slovenija, d.d. na svojih spletnih straneh uporablja piškotke. piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v tvojo napravo ob obisku spletnega mesta, in si zapomnijo informacije o tvojih nastavitvah, tvoji napravi ali pa skrbijo, da spletno mesto deluje v skladu s tvojimi pričakovanji. piškotki niso škodljivi in so časovno omejeni.

obstaja več vrst oz. kategorij piškotkov, ki izvajajo različne pomembne funkcije in nam pomagajo zagotavljati tebi prijazno spletno storitev. nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

ker skrbimo za tvojo zasebnost, imaš možnost, da se sam odločiš, katere piškotke boš sprejel.

piškotki, ki jih uporabljamo na bob.si, moj.bob.si in prijava.bob.si:

ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov, so pa nujni za delovanje spletnega mesta, zato jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. običajno so nastavljeni samo kot odziv na tvoja dejanja in si zapomnijo na primer tvoje nastavitve zasebnosti.
ime piškotka trajanje piškotka opis piškotka
__RequestVerificationToken sejni Varnostni piškotek, ki ne vsebuje nobenih podatkov o uporabniku in se ob zaprtju brskalnika uniči.
ASP.NET_SessionId, .AspNetCore.Session, .AspNetCore.Cookies sejni Piškotek zagotavlja delovanje spletnega mesta.
cc_necessary, cc_functional, cc_analyticsGA, cc_advertising, cc_social 3 mesece Piškotek si zapomni nastavitve uporabnikovih dovoljenj za uporabo posameznih skupin piškotkov.
funkcionalni piškotki omogočajo izboljšano delovanje in prilagoditve spletnega mesta na podlagi tvojih odločitev. nastavimo jih mi ali naši pogodbeni partnerji, ki z našim dovoljenjem nudijo svoje storitve na naših spletnih mestih (npr. storitev virtualne asistentke). če teh piškotkov ne sprejmeš, nekatere ali vse funkcije spletnega mesta ne bodo delovale.
ime piškotka trajanje piškotka opis piškotka
secondEgoChatSession-* sejni Piškotek zagotavlja delovanje virtualnega asistenta.
piškotki za analizo obiska spletnega mesta zbirajo anonimizirane podatke o obisku spletnega mesta. informacije, ki jih pridobimo s temi piškotki, nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto. na podlagi teh statistik se odločamo o splošnih izboljšavah funkcionalnosti in vsebin spletnega mesta.
ime piškotka trajanje piškotka opis piškotka
_gid 1 dan Google Analytics piškotek. Uporablja se za anonimno razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih ID številk.
_ga, _gat, _ga_* 2 leti Google Analytics piškotek. Uporablja se za anonimno razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih ID številk.
_gac_UA-*, _gat_UA-* 1 minuta Google Analytics piškotek. Uporablja se za anonimno razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih številk.
ajs_anonymous_id, ajs_group_id, ajs_user_id 1 leto Piškotki analitičnega orodja Segment, ki zbirajo anonimne podatke o obisku spletnega mesta.
te piškotke nastavijo naši oglaševalski partnerji in partnerji, ki nam omogočajo analizo brskanja na izbranih podstraneh spletnega mesta (heat-mapping). partnerska oglaševalska podjetja s pomočjo teh piškotkov zaznajo, kaj te zanima, in ti nato na drugih spletnih mestih lahko prikazujejo zate ustrezne vsebine. če ne sprejmeš teh piškotkov, boš na spletu videl oglase, ki niso prilagojeni tvojim interesom.
ime piškotka trajanje piškotka opis piškotka
_kuid 180 dni Piškotek vaši napravi dodeli unikatno ID številko, ki se posledično uporablja za prikazovanje vam prilagojenih oglasov in vsebin.
_hjid 365 dni Piškotek podjetja HotJar se uporablja za analizo gibanja uporabnikov po strani tekom ene seje brskanja. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih ID številk.
_hjAbsoluteSessionInProgress, _hjIncludedInSessionSample 1 minuta Piškotek podjetja HotJar se uporablja za analizo gibanja uporabnikov po strani tekom ene seje brskanja. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih ID številk.
_hjTLDTest sejni Piškotek podjetja HotJar se uporablja za analizo gibanja uporabnikov po strani tekom ene seje brskanja. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov s pomočjo naključno dodeljenih ID številk.
__tcf_ts 1 leto Piškotek podjetja iPROM omogoča prikazovanje uporabniku prilagojenih oglasov.
__tcf_ts, UID 18 mesecev Piškotek podjetja iPROM omogoča prikazovanje uporabniku prilagojenih oglasov.
te piškotke so nastavili številni ponudniki družabnih omrežij, ki smo jih dodali na to spletno mesto. ti piškotki ti omogočajo deljenje vsebine s prijatelji in omrežji. piškotki sledijo tvojemu brskalniku, ko brskaš po spletnih mestih, in gradijo profil tvojih interesov. s tem vplivajo na vsebino in sporočila, ki se ti prikažejo na obiskanih spletnih mestih. če uporabo piškotkov zavrneš, ti orodja za deljenje vsebine morda ne bodo na voljo.
ime piškotka trajanje piškotka opis piškotka
_fbp, fr 3 mesece Facebook

spreminjanje nastavitev piškotkov

strinjanje z uporabo piškotkov izraziš ob prvem obisku spletnega mesta. s klikom na »sprejmi vse« se strinjaš z nastavitvijo nujno potrebnih piškotkov, funkcionalnih piškotkov, analitičnih piškotkov, piškotkov za marketing in analizo brskanja ter piškotkov za družbena omrežja.

če želiš upravljati nastavitve piškotkov, to storiš ob prvem oziroma kateremkoli obisku spletnega mesta s klikom na »nastavitve piškotkov«.

svoje nastavitve lahko kadarkoli spremeniš s klikom na gumb

če ob prvem obisku spletnega mesta klikneš na znak za zaprtje »X«, bomo nastavili nujno potrebne piškotke. vsi ostali piškotki bodo onemogočeni.

če nekaterih piškotkov ne boš sprejel, se lahko zgodi, da nekateri deli spletnega mesta ali nekatere storitve ne bodo delovale pravilno.

pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni