kaj storiti, če prejmem opomin? 

bob razume, da vsakdo lahko kdaj pozabi na račun, zato smo ti spodaj pripravili nekaj napotkov kaj storiti če prejmeš opomin.


kdaj in kako prejmem opomin?

opomin prejmeš preko SMS sporočila 5 delovnih dni po zapadlosti računa. rok za plačilo računa je 10 dni od njegove izdaje.

kaj naredim, ko prejmem opomin?

po prejetju opomina je najbolje, da obveznosti čim hitreje poravnaš. rok za plačilo je 15 dni od izdanega opomina.

plačilo računov lahko izvedeš na različne načine – na spletnem portalu moj bob, v aplikaciji moj bob, ali pa si enostavno urediš direktno bremenitev. račun seveda lahko plačaš tudi na klasičen način in ročno izpolniš plačilni nalog (UPN). pri izpolnjevanju obrazca pazi, da boš pravilno navedel podatke o plačniku in sklicno številko (referenco) računa, saj bo plačilo le tako pravilno zavedeno.

več o plačilu bob računov, si lahko prebereš tukaj.

kako lahko preverim, katere račune moram še plačati?

če ne najdeš prejetega računa, lahko svoje obveznosti enostavno preveriš

  • na portalu ali v aplikaciji moj bob (na sliki desno),
  • v primeru, da imaš vklopljen eračun , do svojih računov lahko dostopaš v svojem e-poštnem predalu,
  • podatke o neplačanih računih si lahko pridobiš tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo RACUN na 0680,
  • če pa imaš raje tisk, si lahko naročiš kopijo računa na številki bob klicnega centra 068 680 680, vendar se pošiljanje kopije računa zaračuna 5,50 eur.

zakaj sem prejel opomin, čeprav imam vse bob račune že poravnane?

ker se vsa plačila knjižijo šele naslednji delovni dan po 14. uri, je možno, da si opomin dobil, čeprav si račun poravnal že prejšnji dan. SMS opomin je v tem primeru zate brezpredmeten.

če pa si račun poravnal že pred dnevi in kljub temu prejel opomin, pa te bob prosi, da kot kopijo oz. fotografijo potrdila o plačilu posreduješ na elektronski naslov izterjave@bob.si ali faks številko 068/606-606.

da pa do poslanega opomina sploh ne bo prišlo, ti bob svetuje vklop trajnega naloga (direktna bremenitev) in e-računa. račun boš tako vsak mesec lahko videl v svojem e-poštnem predalu, plačan pa bo samodejno. enostavno in brez skrbi! :)
pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni