bob v tujini

ceniki
EU/EEA
klici v Slovenijo in gostujočo državo:
kot doma*
klici v ostali svet:
2,50 €
dohodni klici:
kot doma*
SMS:
kot doma*
MMS:
kot doma*
MB:
kot doma*
ex-Yu partnerji
klici v Slovenijo in gostujočo državo:
1,15 €
klici v ostali svet:
2,50 €
dohodni klici:
0,40 €
SMS:
0,30 €
MMS:
0,84 €
MB:
3,90 €
svetovni partnerji
klici v Slovenijo in gostujočo državo:
1,79 €
klici v ostali svet:
2,50 €
dohodni klici:
0,40 €
SMS:
0,36 €
MMS:
0,84 €
MB:
4,60 €
nepartnerska omrežja
klici v Slovenijo in gostujočo državo:
3,33 €
klici v ostali svet:
3,75 €
dohodni klici:
2,09 €
SMS:
0,36 €
MMS:
0,84 €
MB:
11,60 €
satelitska omrežja
klici v Slovenijo in gostujočo državo:
5,00 €
klici v ostali svet:
5,00 €
dohodni klici:
5,00 €
SMS:
1,50 €
MMS:
0,84 €
MB:
11,60 €

*v EU/EEA veljajo iste cene, zakupi in pogoji, kot v domačem omrežju. za uporabo v EU/EEA, veljajo pogoji pravične rabe, ki so definirani v Posebnih pogojih za izvajanje mobilnih storitev, pri čemer je količina prenosa podatkov iz zakupa, za katero se ne obračunajo pribitki, definirana pri vsakem posameznem paketu z odprtim prenosom podatkov. v primeru, ko v EU/EEA gostovanju veljajo pravila pravične rabe, se lahko k domačim cenam prištejejo še pribitki v višini 0,027 € na minuto odhodnega klica v slovenijo oz. znotraj omrežij držav, za katere velja eu regulacija, 0,00244 € na minuto dohodnega klica, 0,005 € na poslani sms, 0,00185 € na poslani mms in 1,891 € na gb prenesenih podatkov. obračunski interval storitev v EU/EEA gostovanju je enak kot v domačem omrežju, le pri morebitnem pribitku za prenos podatkov je enak 1 kB, oz. pri morebitnem pribitku za odhodne klice v območje EU/EEA znaša 30/1 in pomeni, da se prvih 30 sekund plača v celoti ne glede na dolžino klica, naprej pa se klici obračunavajo v sekundnem intervalu. dohodni klici v EU/EEA območju se obračunajo v sekundnem intervalu. odhodni in dohodni klici iz ostalih območij se obračunajo v 60-sekundnih intervalih, prenos podatkov pa v intervalih po 100 kB. med gostovanjem pri nekaterih mobilnih operaterjih v tujini (zlasti v ZDA in Kanadi) se kot vzpostavitev dohodnega ali odhodnega klica šteje že, ko klicani telefon zazvoni.

letala, ladje, sat. omrežja = omrežja operaterjev, ki delujejo izključno na ladjah in letalih, ostala satelitska omrežja, satelitsko omrežje inmarsat

cene veljajo od 01. 01. 2024 in vključujejo DDV. cene, navedene v tabeli, veljajo za minuto pogovora. klici iz EU/EEA v ostali svet ter odhodni in dohodni klici izven območja EU se obračunavajo v 60 sekundnih intervalih.

preglednica partnerskih omrežij

ex-Yu partnerji
država operater
Albanija Vodafone
BiH BH Telecom
BiH Mtel
Črna gora Telenor
Kosovo Ipko
Severna Makedonija A1
Srbija A1
svetovni partnerji
Avstralija Telstra
Belorusija A1
Egipt Vodafone
Kitajska China Mobile
Nova Zelandija Vodafone
Rusija Beeline
Švica Swisscom
Turčija Vodafone
Ukrajina Kyivstar JCS
ZDA AT&T
Monako Monaco Telecom
Združeno kraljestvo Vodafone
Združeno kraljestvo O2

z bobom ugodno kličeš čez meje, saj je klic iz Slovenije v tujino že od 0,30 €/min.

območje enotna tarifa države
EU 0,2318 € vse države članice Evropske unije ter Norveška, Islandija in Liechtenstein
EX-YU
partnerji
0,30 € BiH, Srbija, Črna Gora, Albanija, Severna Makedonija, Kosovo*
svetovni
partnerji
0,70 € ZDA, Rusija, Egipt, Švica, Avstralija, Nova Zelandija, Kitajska, Turčija, Belorusija, Ukrajina, Združeno kraljestvo
ostali svet 1,30 € vse ostale države, ki niso v prvih treh območjih.
Satelitska omrežja 7,90 € Ellipso, EMSAT, Globalstar, GMSS, ICO Global, Inmarsat (Atlantski ocean - vzhod), Inmarsat
(Atlantski ocean - zahod), Inmarsat (Indijski ocean), Inmarsat (Pacifiški ocean), Inmarsat
SNAC, Iridium, Thuraya

obračunski interval znaša 60/60 in pomeni, da se polno zaračuna vsaka začetna minuta pogovora.

*cena velja tudi za klice v omrežje kosovskega operaterja IPKOnet, ki uporablja slovenski številčni prostor s predpono +38649 in +38643.

bob ti omogoča varen in ugoden prenos podatkov tudi v tujini. kot bob uporabnik lahko obdržiš pregled nad stroški v primeru, da brskaš po internetu ali pa pošiljaš MMS sporočila, saj imate vsi bob uporabniki nastavljen varnostni limit za prenos podatkov iz tujine v višini 60 €.

 

kontrola prenosa podatkov po vsem svetu

za prenos podatkov v tujini omogočamo limit, ob katerem te obvestimo oz. onemogočimo nadaljnjo uporabo mobilnega interneta. privzeti limit, ki znaša 60 €, si lahko prilagajaš ali izklopiš.

 

na voljo so tri različne višine limita:

 • 60 € na obračunsko obdobje
 • 120 € na obračunsko obdobje
 • 180 € na obračunsko obdobje

uporabniki bob predplačniškega paketa imajo na voljo le limit v višini 60 €.

ko boš dosegel 80% limita, te bomo o tem obvestili preko SMS sporočila.

ko boš dosegel polni znesek limita, te bomo obvestili (sporočilo SMS oz. pojavno okno, če boš imel odprt brskalnik) in onemogočili nadaljnji prenos podatkov v tujini. ponovno uporabo podatkovnega prenosa v tujini lahko nato enostavno vklopiš preko SMS-a ali slediš navodilom na pojavnem oknu, če imaš odprt brskalnik.

ob koncu vsakega obračunskega obdobja se limit samodejno ponastavi.

 

pomembno: limit za podatkovni prenos velja po vsem svetu!

 • vklop in izklop limita je zelo enostaven: za vklop ali spremembo limita pošlji SMS s ključno besedo DATA LIMIT z želenim limitom (npr. DATA LIMIT 120) na številko 4545.
 • za izklop pošlji SMS s ključno besedo DATA LIMIT STOP na številko 4545
 

opozorila o doseženi finančni omejitvi si lahko vklopiš ali izklopiš preko SMS:

 • za vklop pošlji SMS s ključno besedo DATA INFO na številko 4545
 • za izklop pošlji SMS s ključno besedo DATA INFO STOP na številko 4545
 • z izklopom opozoril se nastavitve samega limita ne bodo spremenile, le da o tem ne boš prejel obvestil.
 • v kolikor boš pri brskanju po internetu dosegel finančno omejitev prejmeš opozorilo s sporočilom SMS:
 

primer SMS sporočila:

tvoja omejitev za prenos podatkov v tujini je dosežena. če želiš naprej prenašati podatke, odgovori na ta SMS s ključno besedo TUJINA NAPREJ. cena prenosa podatkov je od 0,061 do 11,6 €/MB. več na www.bob.si

 

dodatna limita pri 122 EUR

če si naročnik, imaš za varno uporabo interneta v tujini na voljo še dodatno finančno limito pri 122 EUR. ob dosegu limite boš prejel SMS sporočilo, nadaljnji prenos podatkov v gostovanju pa se zaustavi. tudi to limito lahko trajno ali začasno (do konca obračunskega cikla) odstraniš in sicer s klicem na telefonsko številko +38668680680. klic je brezplačen iz domačega omrežja kot tudi iz gostovanja v tujini.

vse cene vključujejo DDV.

kako preprečiti nepričakovane stroške v gostovanju?

najlažji način za preprečitev nepotrebnih stroškov je ročni izklop prenosa podatkov v gostovanju na tvojem mobilnem telefonu oz. sprememba izbranega omrežja na 3G. kljub temu, da prenosa podatkov nimaš vklopljenega, lahko pride do samodejnega prenosa manjše količine podatkov. to se pojavi zaradi uvedbe LTE omrežja in njegovega delovanja, ta prenos pa se odšteje od zakupljene količine in zaračuna v skladu s cenikom izbranega paketa. v EU/EEA gostovanju ti stroški sicer niso veliki, v gostovanju v drugih državah pa to lahko nanese višji znesek.

v kolikor prenosa podatkov v gostovanju ne želiš uporabljati, ti svetujemo, poleg blokade prenosa v gostovanju, tudi spremembo izbranega omrežja iz LTE na 3G. samo tako si lahko zagotoviš, da tvoj telefon podatkov ne bo prenašal in preprečiš nastanek neželenih stroškov.

 1. izbira blokade prenosa med gostovanjem:
  1. IOS: Settings > Mobile Data Options > Data Roaming > OFF
  2. Android: Nastavitve > Povezave > Mobilno omrežje > Podatkovno gostovanje > Vklop/izklop*

 2. izbira omrežja:
  1. IOS: Settings > Mobile Data > Mobile data options > Voice & Data > 3G
  2. Android: Nastavitve > Povezave > Mobilno omrežje > Prednostno omrežje > 2G/3G*

nastavitve telefonov različnih blagovnih znamk, ki uporabljajo operacijski sistem Android, se lahko razlikujejo.

storitev SMS-obveščanje VELEPOSLANIŠTVO

Ministrstvo za zunanje zadeve zagotavlja konzularno pomoč slovenskim državljanom, ki so v tujini, in sicer prek diplomatskih predstavništev in konzulatov Republike Slovenije v tujini. storitev SMS obveščanje VELEPOSLANIŠTVO je bila uvedena z namenom obveščanja slovenskih državljanov, ki so v tujini, o kontaktnih podatkih diplomatskih predstavništev, konzulatov Republike Slovenije in drugih kontaktih, na katere se lahko v tujini obrnejo za konzularno pomoč.

SMS obvestilo prejmeš samodejno vsakokrat ob prihodu v tujino, ko se povežeš v omrežje tujega operaterja, razen če si za isto destinacijo že prejel sporočilo v zadnjih 30-ih dneh. od storitve se lahko kadarkoli odjaviš in kasneje nazaj prijaviš.

odjava je možna s poslanim SMS sporočilom »VELEPOSLANISTVO STOP« na 0680. na storitev se lahko kasneje ponovno prijaviš s poslanim SMS sporočilom »VELEPOSLANISTVO« na številko 0680. spremembe se lahko izvedejo z zamikom do meseca dni po prejemu zahteve.

za storitev SMS obveščanje VELEPOSLANIŠTVO tudi za bob uporabnike veljajo sledeči pogoji Ministrstva za zunanje zadeve: Pogoji in navodila za uporabo Storitve SMS obveščanje VELEPOSLANIŠTVO za uporabnike mobilnega operaterja A1, ki so objavljeni na naslovu www.mzz.gov.si/si/sms in na naslovu www.a1.si. pri tem so za bob uporabnike specifična navodila za odjavo in ponovno prijavo na storitev SMS obveščanje VELEPOSLANIŠTVO objavljena na naslovu www.bob.si, podrobnejše informacije v zvezi s pogoji in cenami storitev v različnih državah pa so za bob uporabnike dostopne na www.bob.si/ponudba-bob/bob-in-tujina.

pomoč in informacije v tujini
 

splošne informacije

+386 68 680 680

klic je brezplačen

pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni