zakaj je pomembno, da uporabljam kartico uSIM? 

imaš še starejšo klasično verzijo kartice SIM? preveri zakaj je pomembno, da jo čim prej zamenjaš!

ostajata dve različici kartic SIM. starejša, klasična kartica SIM ter novejša, uSIM kartica. spodaj ti bomo na hitro predstavili zakaj je pomembno, da uporabljaš novejšo uSIM kartico ter kako urediti menjavo, če imaš trenutno še starejšo kartico SIM.


zakaj uSIM kartica?

kartica uSIM podpira najnovejšo LTE tehnologijo, ki jo starejša kartica SIM ne. to pomeni, da v kolikor trenutno nimaš uSIM kartice, ne moreš izkoristiti visokih hitrosti prenosa podatkov ter boljše pokritosti, ki jo LTE tehnologija zagotavlja.

nova LTE tehnologija bo v prihodnosti tudi nadomestila starejšo tehnologijo, kar pomeni, da starejše kartice SIM v bob omrežju morda ne bodo več delovale. v kolikor imaš še starejšo kartico SIM, te zato prosimo, da čim prej brezplačno zamenjaš in se tako izogneš morebitnemu nedelovanju storitev.

brez skrbi, tudi ko menjaš kartico SIM, tvoja trenutna telefonska številka ostane enaka kot je sedaj. kartica ki jo boš prejel je 3v1, kar pomeni, da jo lahko uporabiš v vseh treh možnih velikostih (nano, micro in mini SIM).

kako vem, če imam kartico SIM ali uSIM?

v kolikor tvoja novejša naprava trenutno ne podpira LTE omrežja, pomeni da imaš verjetno še staro kartico SIM. katero omrežje uporablja tvoja naprava, vidiš v zgornjem desnem kotu naprave, kjer imaš izpisano 4G ali LTE, če SIM podpira LTE omrežje, oziroma 3G ali 2G, v kolikor ga ne.

če nisi prepričan, nas lahko pokličeš na 068 680 680 in bomo preverili zate.

kako poteka menjava kartice SIM?

v kolikor imaš še starejšo kartico SIM, ti menjavo v uSIM uredimo popolnoma brezplačno. menjava je enostavna in urejena v treh korakih:

  1. pokliči v bob klicni center na 068 680 680 ter povej da želiš zamenjati kartico SIM.
  2. novo kartico uSIM ti zapakiramo ter pošljemo po priporočeni pošti. prejel jo boš predvidoma v roku 4 delovnih dni.
  3. ko je nova kartica uSIM pri tebi, enostavno pokličeš na številko 068 680 680, da uredimo aktivacijo.

brez skrbi, tudi po menjavi kartice SIM, bo tvoja telefonska številka ostala enaka kot je sedaj.

pogoji in dokumenti politika zasebnosti obvestila kontakt osebna izkaznica informacije o piškotkih natisni